Трифон Зарезан 2017

14 февруари 2017

 

Програма за празника "Трифон Зарезан" на 14 Февруари 2017 г.

Трифон Зарезан

Скъпи приятели на TODOROFF каним Ви на тържествено празненство на 14 февруари по случай „Трифон Зарезан“ в столицата на българското вино – с. Брестовица и Винарска изба Тодоров

Програма на празника

По традиция всяка година с. Брестовица събира стотици гости и приятели от цялата страна за най-голямото събитие на годината - почитането на Трифон Зарезан.

Така ще е и на 14 февруари тази година, когато празникът започне на селския площад. Там брестовишките изби ще подредят своите божествени напитки наред с цяло буре с вино, за да могат всички гости на празника да опитат техния майсторлък.

Трифон Зарезан на площада в Брестовица

И тази година настроението на празника ще започне с песните и танците на фолклорната група от Брестовица и много други изпълнения, които ще направят един голям фолклорен спектакъл изпълнен с музика, хора и песни.                                     

9:00 ч. - Празнична литургия в храм "Свети Теодор Тирон". 


11:00 ч. - Поповете от църквата и всички начело с тях се отправят към лозята, извън селото. След тях са фолклорния ансамбъл, кмета, представителите на винарските изби, гостите на празника и всички хора от селото.

11:30 ч. - На лозята ще бъде извършен водосвет за здраве и берекет. Всеки ще носи лозарски ножици и ще гледа да зареже, за да му е пълна годината, здрава гърбината, и лозето да му народи най-хубавото грозде, а от него да стане най-хубавото вино. Зарязването на лозата се прави до втората пъпка, и се реже под наклон, а там, където се отрязва се полива с младо вино, за да роди добро грозде.
Отрязаните пръчки се правят на венци, за главите на младите моми и ергени, около пръчката се поставя здравец и червен конец – за здраве и младост.

13:00 ч. - След зарязването на лозята гостите на Винарска изба TODOROFF, ще се отправят към избата и ще бъдат посрещнати още веднъж с руйно вино, вкусни мезета и незабравима и весела програма с музика и народни танци!

Танцьори във Винарска изба Тодоров

Заповядайте и се веселете заедно с нас!

Както винаги празникът във Винарска изба TODOROFF ще е изпълнен с македонски и родопски песни, дълги хора, наздравици и забавление.
А между традициите и атракциите, между старите спомени и новите идеи отново ще докажем любовта си към българското вино!

 
Още събития:


© 2009 Todoroff Wine & Spa. All rights reserved.
Web design and development by M3 Communications Group, Inc.